معرفی بهترین آنتی ویروسهای رایگان و غیررایگان 2020
سیستم عامل ویندوز نیاز به بهترین آنتی ویروسها دارد، حتی اگر این نرمافزارها رایگان باشند. نرمافزار ویندوز دفندر در ویندوز 10 بسیار کارآمد است اما با این حال از نظر امکانات و محافظت قادر به رقابت با برخی از نرمافزارهای شخص ثالث نیست. گزینه انتخابی ما از نظر کلی Kaspersky است که قادر به فراهم کردن محافظتی فوق العاده در برابر بدافزارها، دارای انواع امکانات جانبی (مثل مرورگر تقویت شده، محافظت از وبکم و رمزنگاری فایل) و یک اینترفیس ساده و قابل درک است. پس از آن Bitdefender قرار دارد که محصولات غیررایگان اما ارزان قیمت آن بسیار مفید و کارآمد هستند، همچنین Norton که محافظتی فوق العاده همراه با ابزار حفاظت از اطلاعات هویتی فراهم میکند. در گروه آنتی ویروسهای رایگان میتوان به آنتی ویروس رایگان Kaspersky اشاره کرد؛ همچنین نسخه رایگان آنتی ویروس Bitdefender که هر دوی آنها مکانیزم محافظتی فوق العادهای برای مبارزه با بدافزارها ارائه میکنند بدون اینکه کارایی سیستم افت پیدا کند. اما Kaspersky امکان اجرای اسکن به صورت زمانبندی شده و یک گزینه اسکن سریع هم دارد. دراین مطلب به معرفی بهترین آنتی ویروسهای رایگان و غیررایگان 2020 خواهیم پرداخت.
بهترین آنتی ویروسهای غیررایگان در یک نگاه
• Kaspersky Total Security
• Bitdefender Antivirus Plus
• Norton 360 Deluxe
• Trend Micro Maximum Security
• McAfee Internet Security
• ESET Smart Security Premium
1. Kaspersky Total Security
بهترین آنتی ویروس در مجموع
محافظت تقریباً بی نقص در برابر بدافزارها
نرمافزار پشتیبان گیری، کنترلهای والدین قوی، پسورد منیجر نامحدود
احراز هویت دو مرحلهای برای حساب آنلاین
تاثیر زیاد بر عملکرد سیستم حین اجرای اسکن کامل
محدودیت در استفاده از ویپیان مگر در صورت پرداخت هزینه مازاد
مجهز به ابزار نابودگر فایل
محصولات ویندوزی Kaspersky رتبههای بالایی برای شناسایی بدافزارها دارند و میزان تاثیر آنها بر کارایی سیستم چندان زیاد نیست؛ این دو معیار در رتبه بندیهای ما اهمیت زیادی دارند. نسخه مقدماتی این آنتی ویروس یعنی Kaspersky مکانیزم محافظت اختصاصی در برابر باجافزار، یک کیبورد مجازی و یک پورتال حساب آنلاین دارد. اما با این قیمت میتوانید محصول Bitdefender Antivirus Plus را تهیه کنید که دارای امکانات بیشتری است.
بین پکیجهایی در سطح متوسط Kaspersky Internet Security گزینه انتخابی ما است. این ابزار دارای کنترلهای والدین بسیار قوی، یک مرورگر امن، مکانیزم ضدسرقت لپ تاپ، محافظت از وبکم و یک کلاینت ویپیان با محدودیت استفاده است که هر زمان به یک شبکه وای فای باز متصل شوید، فعال میشود. همچنین شامل نرمافزارهای مخصوص مک، اندروید و iOS است.
بسته آنتی ویروس پریمیوم یعنی Kaspersky Total Security دارای نرمافزار پشتیبان گیری، رمزنگار فایل، نابودگر فایل و یک پسورد منیجر نامحدود است که گزینه انتخابی ما بین تمام بستههای امنیتی پریمیوم است.
2. Bitdefender Antivirus Plus
محافظتی فوق العاده و قوی با قیمتی مناسب
محافظت بسیار خوب در برابر بدافزارها
کمی تاثیر روی کارایی سیستم
اسکن سریع
دارای دهها قابلیت جانبی
محافظت در برابر بدافزار چندان عالی نیست
انتخاب اصلی ما بین تمام محصولات آنتی ویروس ساده Bitdefender Antivirus Plus است. این آنتی ویروس امتیاز بسیار خوبی برای تشخیص بدافزار و تاثیر کمی بر کارایی سیستم دارد. همچنین با ارائه یک پسورد منیجر نامحدود، یک مرورگر امن، یک اسکنر شبکه وای فای، یک نابودگر فایل، محافظت در برابر رمزنگاری فایلها توسط باجافزار و نرمافزار جدید حفظ حریم خصوصی در محیط وب یک نرمافزار بسیار ارزشمند محسوب میشود. این نرمافزار در صورتی که تشخیص دهد شما در حال اجرای یک بازی کامپیوتری هستید، به صورت خودکار اسکن را متوقف میکند.
Bitdefender Internet Security دارای امکاناتی از جمله کنترلهای والدین، رمزنگاری فایل، محافظت از وبکم و یک فایروال دو طرفه است و Bitdefender Total Security علاوه بر این امکانات یک ابزار ضدسرقت برای لپ تاپ، یک بهینه ساز عملکرد سیستم و مجوزهای Bitdefender Antivirus for Mac و Bitdefender Mobile Security را به این آنتی ویروس اضافه میکند.
محصول جدید این شرکت یعنی Bitdefender Premium Security در واقع همان Total Security با اشتراک نامحدود ویپیان و پشتیبانی فنی است (سایر طرحها محدود به 200 مگابایت استفاده از ویپیان در روز هستند). اما بهترین قیمت برای Bitdefender Family Pack عرضه شده که قابلیتهای Total Security را با 150 دلار در سال برای 15 دستگاه مختلف عرضه میکند.
3. Norton 360 Deluxe
یک ابزار همه کاره برای امنیت و حریم خصوصی
محافظت فوق العاده در برابر بدافزارها
گزینههایی برای محافظت از هویت
امکانات بسیار خوب برای محافظت از حریم خصوصی
کند شدن سیستم حین اجرای اسکن
کمبود برخی امکانات امنیتی
تمام محصولات آنتی ویروس Norton محافظت فوق العادهای در برابر بدافزارها فراهم میکنند و بار سنگینی که قبلاً توسط این برنامه روی سیستم ایجاد میشد، حالا بسیار سبک تر شده است. اما پکیج Norton در مقایسه با محصولات رقیب امکانات امنیتی کمتری دارد؛ حتی پس از تغییرات اساسی اخیر که در پی اعمال آنها امکانات محافظت از هویت و سرویس ویپیان نامحدود به Norton 360 اضافه شد.
Norton AntiVirus Plus دارای پسورد منیجر اما فاقد مکانیزم محافظت از وبکم است. همراه پکیج Norton 360 Standard علاوه بر این امکانات یک کلاینت ویپیان و فضای ذخیره آنلاین بیشتر دریافت خواهید کرد. Norton 360 Deluxe نیز علاوه بر این امکانات قابلیتهای کنترلی والدین، مجوز استفاده از این آنتی روی 5 دستگاه و فضای ذخیره آنلاین بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد.
با پرداخت 60 دلار بیشتر در ماه میتوانید Norton 360 با LifeLock Select را دریافت کنید که علاوه بر فضای ذخیره بیشتر مکانیزم محافظت از هویت LifeLock را نیز دارد. در بالاترین سطح Norton 360 با LifeLock Advantage و Norton 360 با LifeLock Ultimate قرار دارند که سرویسهای محافظت از هویت پیشرفته و امکانات محافظت در برابر بدافزار را دارند. اما اگر فقط به دنبال یک آنتی ویروس هستید، پکیج معمولی Bitdefender یا Kaspersky ابزارهای امنیتی مفیدتری در اختیار شما قرار میدهند.
4. Trend Micro Maximum Security
اسکنهای سنگین منجر به ایجاد تشخیصهای کاذب مثبت زیادی میشود
اسکن کامل سریع
محافظت بسیار خوب در برابر بدافزارها
مرورگری امن برای محافظت از کاربر حین خرید آنلاین
زیاد بودن تشخیصهای مثبت کاذب
افت شدید کارایی سیستم حین اسکن
فاقد امکانات جانبی موجود در سایر برندها
Trend Micro محافظت بسیار خوبی ارائه میکند اما موتور تشخیص بدافزار آن بار زیادی حین اسکن ایجاد میکند و تشخیصهای مثبت کاذب آن بسیار زیاد است. Trend Micro Antivirus+ Security از نظر ابزارهای جانبی بسیار ساده و مقدماتی است هر چند با یک مرورگر وب امن عرضه میشود.
کنترلهای والدین، یک بهینه ساز سیستم و یک نابودگر فایل همراه Trend Micro Internet Security عرضه میشود. اما در Trend Micro Maximum Security یک پسورد منیجر، یک مرورگر امن و رمزنگار فایل هم ارائه شده است.
هیچ کدام از برنامههای Trend Micro فایروال دو طرفه یا ابزار محافظت از وبکم را عرضه نمیکنند. همچنین هیچ کدام از محصولات پریمیوم این شرکت فضای ذخیره ابر، نرمافزارهای پشتیبان گیری یا سرویس ویپیانی که سایر آنتی ویروسها عرضه میکنند را ندارند.
5. McAfee Internet Security
پوشش تعداد زیادی دستگاه با هزینه کم
محافظت بسیار خوب در برابر بدافزارها
پسورد منیجر عالی
قیمت مناسب
بدون کنترلهای والدین
فاقد برخی از ابزارهای امنیتی مفید
طی چند سال اخیر مکانیزمهای تشخیص بدافزار مککافی پیشرفت چشمگیری پیدا کرده اند اما هنوز هم حین اجرای اسکن باعث افت کارایی سیستم میشوند. با این وجود McAfee AntiVirus Plus از نظر قیمت بسیار مقرون به صرفه است و با پرداخت 60 دلار در سال میتوانید 10 دستگاه را (به صورت نامحدود) با سیستم عاملهای ویندوز، OS X، iOS و اندروید تحت پوشش قرار دهید. همچنین این نرمافزار با یک نابودگر فایل و یک فایروال دو طرفه عرضه میشود (هزینه مجوز برای یک دستگاه 40 دلار است).
McAfee Internet Security یکی از بهترین پسورد منیجرهای موجود را عرضه میکند اما برای استفاده از کنترلهای والدین باید از McAfee Total Protection (که 10 دستگاه را تحت پوشش قرار میدهد) یا McAfee LiveSafe استفاده کنید که روی بسیاری از کامپیوترهای جدید از پیش نصب شده است. مجوزهای این دو بسته امنیتی برای نصب روی چند دستگاه همراه یک سرویس محافظت از هویت عرضه میشوند اما هیچ کدام از محصولات مککافی قابلیت محافظت از وبکم یا مرورگر امن را ندارند.
6. ESET Smart Security Premium
فاقد امکانات جالب توجه
تاثیری متوسط بر عملکرد سیستم
اسکنر میانافزار
محافظت از بدافزار با مکانیزم B-list
عدم وجود نرمافزار برای سایر پلتفرمها
ESET یکی از شناخته شده ترین آنتی ویروسها در اروپا است، اما هر چند بار متوسطی روی سیستم ایجاد میکند، نرخ تشخیص بدافزار آن به اندازه سایر برندهای معرفی شده در این صفحه نیست. استفاده از ESET NOD32 Antivirus که سطح مبتدی دارد، آسان است اما ابزارهای مفید جانبی آن محدود هستند. ESET Internet Security یک اسکنر شبکه، محافظت وبکم، کنترلهای والدین و یک مرورگر وب تقویت شده هم دارد.
ESET Smart Security Premium که بیشترین قیمت را دارد، دارای یک رمزنگار فایل، یک صفحه کلید مجازی و یک پسورد منیجر است. جهت دریافت این نرمافزار برای پلتفرمهای مختلف به پکیج ESET Multi-Device Security Pack نیاز دارید که محصولات آن برای ویندوز در سطح متوسط هستند اما دارای آنتی ویروس مخصوص لینوکس نیز هستند.
بهترین آنتی ویروسهای رایگان
آنتی ویروسهای غیررایگان معرفی شده در این مطلب قادر به محافظت از کودکان، مدیریت دستگاههای موبایل و نظارت بر فایروال کامپیوتر هستند. اما برخی کاربران امکان پرداخت هزینه این محصولات را ندارند.
ما بهترین نرمافزارهای آنتی ویروس را بر اساس میزان محافظت از بدافزارها، تاثیر آنها بر کارایی سیستم، راحتی استفاده و قابلیتهای جانبی انتخاب کردیم.
Kaspersky Free Antivirus به سختی توانست از Bitdefender Antivirus Free Edition پیشی بگیرد. هر دوی این آنتی ویروسها محافظت فوق العادهای در برابر بدافزارها فراهم میکنند بدون اینکه باعث کند شدن سیستم شوند اما Kaspersky امکان اجرای اسکن زمانبندی شده و اسکن سریع را نیز دارد.
هنوز هم Bitdefender بهترین آنتی ویروس رایگان با عملکردی موسوم به set it and forget it (فقط نیازمند یک بار تنظیم و راه اندازی) است. این آنتی ویروس به خوبی کار خود را انجام میدهد و نیازی به مداخله کاربر ندارد. اگر لازم است یک آنتی ویروس برای کامپیوتر پدر بزرگ یا مادر بزرگتان نصب کنید، این محصول مناسب ترین گزینه خواهد بود.
اگر به دنبال امکاناتی مثل پسورد منیجر یا مرورگر تقویت شده هستید، Avast Free Antivirus به شما توصیه میشود. اما محافظت بدافزاری آن به خوبی دو گزینه برتر نیست و میزان تاثیر آن بر عملکرد سیستم بیشتر است.
بهترین آنتی ویروسهای رایگان 2020 در یک نگاه
1. Kaspersky Free Antivirus
2. Bitdefender Antivirus Free Edition
3. Avast Free Antivirus
4. Microsoft Windows Defender
5. AVG AntiVirus Free
6. Avira Free Antivirus
7. Panda Free Antivirus
1. Kaspersky Free Antivirus
ظریف اما توانمند
محافظت عالی در برابر بدافزارها
تاثیر متوسط بر کارایی سیستم
اسکن سریع
دارای قابلیت تنظیم و سفارشی سازی
محدود بودن امکانات جانبی
Kaspersky Lab آنتی ویروس رایگان خودش را تبلیغ و بازاریابی نکرده و پیدا کردن صفحه دانلود آن آسان نیست. اما این محصول یکی از بهترین آنتی ویروسهای رایگانی است که تا به امروز تست کردیم، با اینترفیسی نه چندان جذاب اما قابل درک، تاثیر آن بر عملکرد سیستم کم تا متوسط است و در آن از مکانیزم محافظت بدافزار بی رقیب Kaspersky استفاده شده است. تنها دلیل اینکه به Kaspersky Free Antivirus رتبه 4.5 از 5 را ندادیم عدم وجود قابلیتها و امکانات جانبی در آن است.
2. Bitdefender Antivirus Free Edition
ساده و قابل درک
بیشترین محافظت در برابر بدافزارها
استفاده بسیار راحت
تاثیر کم بر کارایی سیستم
عدم وجود گزینههای تنظیم و سفارشی سازی
عدم وجود قابلیت اسکن زمانبندی شده و اسکن سریع
Bitdefender Antivirus Free Edition هم مثل Kaspersky امکانات خاصی به جز امکانات ساده و مقدماتی ندارد و محافظت بدافزاری آن هم به همان اندازه خوب است؛ تنها مشکل آن بیشتر بودن تشخیصهای مثبت کاذب است. اسکنهای این آنتی ویروس در مقایسه با Kaspersky سبک تر هستند اما قابلیتهای آن کمتر است – نمیتوانید اسکن زمانبندی شده اجرا کنید. این آنتی ویروس برای کاربرانی که به دنبال راهکاری هستند که نیاز به تنظیم و رسیدگی نداشته باشد، مفید است.
3. Avast Free Antivirus
تقریباً رایگان
دارای انواع قابلیتهای جانبی
قابلیت تنظیم و سفارشی سازی زیاد
کلاینت ویپیان
محافظت بدافزاری معمولی
تاثیر زیاد بر عملکرد سیستم
وجود نگرانیهایی درباره حریم خصوصی
مکانیزم محافظت بدافزاری Avast Free Antivirus در مقایسه با سایر گزینهها چندان قوی نیست اما دارای انواع امکانات جانبی مختلفی است از جمله یک پسورد منیجر، مرورگر ایمن و یک اسکنر شبکه. همچنین این برنامه قابلیت تنظیم و سفارشی سازی زیادی دارد و امکان دسترسی محدود به سرویس ویپیان Avast را هم فراهم کرده است. اما حین تستهای انجام شده، این نرمافزار تاثیر زیادی بر کارایی سیستم داشت.
4. Microsoft Windows Defender
یک آنتی ویروس خوب
محافظت خوب در برابر بدافزارها
بخشی از سیستم عامل ویندوز
تاثیر کم بر کارایی سیستم
نداشتن امکانات جانبی
بالاخره آنتی ویروس داخلی سیستم عامل ویندوز به کارایی قابل قبولی رسید. ویندوز دفندر از نظر محافظت بدافزاری قابل مقایسه با Bitdefender یا Kaspersky نیست اما در عین حال که تاثیر کمی بر عملکرد سیستم و چند قابلیت جانبی از جمله محافظت از تمام مرورگرها و کنترل والدین دارد، با سایر محصولات آنتی ویروس رایگان قابل مقایسه است. ما برای اولین بار استفاده از ویندوز دفندر را به عنوان راهکار آنتی ویروس اصلی سیستم توصیه میکنیم.
5. AVG AntiVirus Free
نه چندان قوی
اثر کم بر کارایی سیستم
نابودگر فایل
قابل تنظیم
محافظت متوسط در برابر بدافزارها
محدودیت امکانات جانبی
وجود نگرانیهایی درباره حریم خصوصی
AVG دارای همان موتور محافظت از بدافزار Avast است اما تاثیر آن بر کارایی سیستم بسیار کمتر است. تعداد امکانات جانبی AVG AntiVirus Free در مقایسه با Avast Free Antivirus کمتر است. خبر خوب اینکه هنوز هم طیف وسیع گزینههای مخصوص سفارشی سازی و نابودگر فایل در این پکیج وجود دارد اما با این حال نمیتوان آن را به ویندوز دفندر ترجیح داد.
6. Avira Free Antivirus
مثل سابق نیست
به شدت قابل تنظیم و سفارشی سازی
دارای افزونههای مختلف
مدیریت فایروال
محافظت متوسط در برابر بدافزارها
بیشتر قابلیتهای جانبی حالت آزمایشی دارند
تاثیر شدید بر کارایی سیستم
چند سال پیش و قبل از ورود Bitdefender و Kaspersky به این عرصه و پیشرفت Avast، AVG و ویندوز دفندر، Avira Free Antivirus بهترین آنتی ویروس رایگان محسوب میشد. حالا سیستم محافظت Avira در میانه این رده بندی قرار دارد. قابلیتهای جانبی متعدد آن صرفا برای تشویق کاربران به خرید طرح غیررایگان طراحی شده و تاثیر آن بر عملکرد سیستم بسیار شدید است. ویژگی برتر این آنتی ویروس طیف وسیع گزینههای تنظیم و سفارشی سازی آن است.
7. Panda Free Antivirus
دارای مزایا و معایب مختلف
به شدت قابل تنظیم
کلاینت ویپیان
وجود تردیدهایی نسبت به محافظت بدافزاری
عدم وجود امکان انصراف از جمع آوری دادهها
امکان استفاده از Panda برای اجرای تمام تستهای آزمایشگاهی مورد نظر ما وجود نداشت، در نتیجه نسبت به محافظت بدافزاری آن شک و تردیدهایی وجود دارد. از ویژگیهای مثبت این آنتی ویروس میتوان به قابلیت تنظیم و سفارشی سازی زیاد و اینترفیس جذاب آن اشاره کرد. از ویژگیهای منفی آن تبلیغات مکرر سایر محصولات این شرکت بود و اینکه بر خلاف سایر کمپانیها این امکان برای کاربر فراهم نشده که جمع آوری خودکار اطلاعات سیستم را غیرفعال کند.
محصول ویژه
Malwarebytes Anti-Malware Free
یک نرمافزار واجب و ضروری
مکمل آنتی ویروس
حذف آگهیافزار و سایر نرمافزارهای نامطلوب
نصب آزمایشی نسخه غیررایگان
آپدیت دستی فایل مشخصات ویروسها
Malwarebytes Anti-Malware Free یک نرمافزار ضدویروس نیست بلکه بیشتر ابزاری برای حذف بدافزارها است. این نرمافزار قادر به محافظت از سیستم در برابر آلودگی بدافزاری نیست اما از نظر پاکسازی بدافزارهای موجود روی سیستم فوق العاه عمل میکند. بعلاوه، هیچ تداخلی با آنتی ویروسهای دیگری که از قبل روی سیستم نصب شدهاند، ندارد. نصب Malwarebytes Anti-Malware Free را به عنوان مکملی برای سایر آنتی ویروسها توصیه میکنیم.
تستهای صورت گرفته روی نرمافزارهای ضدویروس
ارزیابیهای صورت گرفته بر اساس اینترفیس، کارایی، میزان محافظت و امکانات جانبی آنتی ویروسها بودند از جمله کاربرد پسند و قابل درک بودن اینترفیس، تاثیر اسکنهای تشخیص بدافزار بر کارایی سیستم، توانایی نرمافزار در تشخیص و حذف بدافزارها و ابزارهای جانبی کاربردی نرمافزار.
بیشتر تستها روی لپ تاپ Asus X555LA با سیستم عامل ویندوز 8.1 64 بیتی (که بعد به ویندوز 10 ارتقاء یافت) و پردازشگر Core i3-4005U اینتل، 66 گیگابایت رم و یک هارد درایو 500 گیگابایتی حاوی 36 گیگابایت فایل اجرا شدند.
برخی از تستهای عملکردی جدیدتر، روی یک سیستم Lenovo ThinkPad T470 با پردازشگر 2 و نیم گیگاهرتزی Core i5-7200U، 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت درایو حالت جامد حاوی 43.3 گیگابایت فایل اجرا شدند.
جهت ارزیابی تاثیر نرمافزار بر عملکرد سیستم عاملهای ویندوز و مک، از تستهایی سفارشی استفاده شد که در این تستها زمان تطبیق 20 هزار نام و آدرس روی یک فایل اکسل یا OpenOffice ارزیابی شد. هر چه زمان اجرای تست توسط لپ تاپ طولانی تر بود، تاثیر نرمافزار بر عملکرد سیستم بیشتر در نظر گرفته میشد.
برای انتساب امتیازهای تشخیص بدافزار از نتایج سه آزمایشگاه تست مستقل استفاده شد: AV-TEST در آلمان، AV-Comparatives در استرالیا و SE Labs در انگلستان. هر آزمایشگاه محصولات مختلف را با تستهای فشار مختلف ارزیابی میکند که در این تستها هزاران بدافزار شامل صدها نمونه جدید مورد ارزیابی قرار میگیرند.
نکاتی برای خرید آنتی ویروس
قبل از خرید آنتی ویروس مشخص کنید به چه امکاناتی نیاز دارید. اگر فرزند نوجوان دارید، از محصولاتی در سطح متوسط که بیشتر آنها شامل ابزارهای کنترل والدین هستند، استفاده کنید.
اگر نیاز به یک راهکار جامع دارید، بسیاری از محصولات گران قیمت تر و محصولات پریمیوم که شامل سرویس ویپیان و نرمافزار پشتیبان گیری از اطلاعات هستند، برای شما مناسب خواهند بود. اگر یک فرد حرفهای هستید و با خطرات آشنایی دارید، یک محصول کم هزینه تر هم میتواند نیاز شما را رفع کند.
پس از آن مشخص کنید که چند سیستم و دستگاه نیاز به محافظت دارند. محصولات بیشتر شرکتها برای یک دستگاه (کامپیوتر) عرضه میشوند اما در محصولاتی با قیمت متوسط و در پکیجهای پریمیوم امکان پشتیبانی از چند کامپیوتر، لپ تاپ و موبایل وجود دارد. برخی از شرکتها طرحهایی برای پوشش نامحدود دستگاههای مختلف عرضه کرده اند.
امروزه دورهای که برای یک محصول تنها یک بار هزینه پرداخت میکردیم، سپری شده است. اکنون تمام شرکتها محصولات خودشان را به صورت سالیانه به فروش میگذارند. ویژگی مثبت این طرح این است که همیشه تازه ترین نرمافزار را در اختیار دارید و میتوانید آن را مستقیماً از اینترنت دانلود و نصب کنید.
قیمت و امکانات آنتی ویروسها
بیشتر محصولات آنتی ویروس با قیمتی کمتر از قیمت اصلی در اینترنت به فروش میرسند. اما هر برند پکیجهای ساده، متوسط و پریمیوم دارد که امکانات و قیمت هر یک از آنها متفاوت است.
به عنوان مثال یک نمایشگاه ماشین را در نظر بگیرید. میتوانید یک مدل ساده بخرید که فقط شما را از نقطهای به نقطه دیگر ببرد. با پرداخت هزینهای بیشتر میتوانید خودرویی با رادیو اما بدون آینههای حرارتی، چرخ آلومینیوم یا وای فای دریافت کنید. با پرداخت هزینهای بیشتر از قبل میتوانید خودرویی مجهز به انواع امکانات و آپشنها تهیه کنید.
تولید کنندگان آنتی ویروس امیدوار هستند که شما این امکانات جانبی را خریداری کنید، چه به آنها نیاز داشته باشید چه نداشته باشید. اما باید توجه داشت که تمام آنتی ویروسهای تحت ویندوز یک برند دارای یک موتور تشخیص بدافزار مشابه هستند و سطح محافظت تامین شده توسط آنها یکسان است.
معمولاً به نسخه ساده آنتی ویروسهای غیر رایگان “آنتی ویروس” گفته میشود و هزینه طرح اشتراک سالیانه آنها بین 40 تا 60 دلار است. این نرمافزار مکانیزمهای محافظتی لازم، یک پسورد منیجر و یک فایروال دو طرفه دارد.
به پکیجهای سطح متوسط Internet Security گفته میشود و قیمت آنها بین 60 تا 80 دلار در سال است. این پکیجها شامل ابزارهای کنترل والدین هستند که برخی از آنها قابلیتهای بسیار خوبی دارند. همچنین مکانیزمهای دیگری مثل محافظت از وبکم نیز در آنها مشاهده میشود. معمولاً امکان نصب این نرمافزارها روی چند دستگاه مختلف از جمله دستگاههایی با سیستم عامل اندروید و مک وجود دارد.
در بالاترین سطح، بستههای امنیتی یا security suites قرار دارند که حاوی انواع ابزارهای امنیتی مختلف هستند از جمله نرمافزار کلاینت ویپیان، پسورد منیجر، نرمافزار پشتیبان گیری، فضای ذخیره آنلاین و حتی سرویسهای محافظت از هویت. قیمت این نرمافزارها بین 80 تا 100 دلار در سال است اما قبل از پرداخت هزینه مطمئن شوید که به این امکانات نیاز دارید. معمولاً پسورد منیجرها جزء ابزارهای مفید و کاربردی محسوب میشوند اما ممکن است فضای ذخیره آنلاین و سرویس ویپیان محدودیت داشته باشند.
یادداشت نویسنده: چرا هنوز هم Kaspersky را توصیه میکنیم؟
نصب محصولات ضدویروس Kaspersky در شبکههای دولتی امریکا ممنوع شده است. چون این کمپانی روسی است و ممکن است نرمافزارهای آن برای کمپانیها و افراد دخیل در حوزه امنیت ملی و زیرساختهای حیاتی امریکا با مخاطراتی همراه باشد.
اما با این حال از نظر ما Kaspersky برای کاربران خانگی کاملاً ایمن است و هیچ شواهدی برای رد این ادعا مشاهده نشده است. محققین Kaspersky در صنعت آنتی ویروس به خوبی شناخته شده اند و این شرکت هم مثل شرکتهای امریکایی کمپینهای جاسوسی سایبری اجرا شده توسط روسها را افشاء میکند.
منبع : Tomsguide