5 تغییری که انتظار میرود در پلی استیشن 5 و ایکس باکس جدید شاهد آنها باشیم
به زودی شاهد عرضه نسل جدیدی از کنسولهای بازی ویدیویی به بازار خواهیم بود. مایکروسافت در سال 2020 ایکس باکس جدید را منتشر میکند که مدتهاست منتظر دیدن آن هستیم و سونی هم بالاخره پلی استیشن 5 را روانه بازار خواهد کرد. انتظار داریم که بهبودهای گرافیک، نرخ فریم و حافظه این کنسولهای جدید مثل همیشه باشند اما نسل فعلی مشکلاتی دارند که باید در نسل بعدی رفع شوند. در ادامه 5 تغییری که انتظار میرود در پلی استیشن 5 و ایکس باکس جدید شاهد آنها باشیم را بررسی میکنیم.
سازگاری با نسخههای قبل (Backward Compatibility)
عده ای باور دارند که سازگاری با نسخههای قبلی مهم نیست. اما این افراد کاملاً در اشتباه هستند. نگه داشتن تاریخچه گیمها و امکان اجرای بازیهای قدیمی روی این کنسولها بسیار مهم است.
مایکروسافت در این زمینه فوق العاده کار کرده و روی ایکس باکس جدید علاوه بر بازیهایی که برای این کنسول خاص ساخته شده، میتوانید عناوین مربوط به ایکس باکس وان را هم اجرا و بازی کنید. این شرکت قصد دارد از شبیه ساز Xbox Backward Compatibility (که با بیش از 600 بازی سازگاری دارد) برای فراهم کردن امکان اجرای بازیهای ایکس باکس 360 و ایکس باکس اصلی روی این کنسول جدید استفاده کند. میتوانید بازیهای قبلی را دوباره روی این کنسول دانلود کرده یا آنها را با سیدی اصلی اجرا کنید. این اقدام فوق العاده مایکروسافت واقعاً جای تحسین دارد!
در مقابل سونی هم برای دستیابی به این ویژگی باید کارهای زیادی انجام دهد. هر چند پلی استیشن 5 از بازیهای PS4 پشتیبانی میکند اما هنوز مشخص نیست که کنسول جدید چنین ویژگی را دارد یا خیر.
البته میتوانید با هزینه 9.99 دلار در ماه اشتراک PlayStation Now را تهیه کنید و از این طریق و با استفاده از مکانیزم استریمینگ بیش از 800 بازی PS4، PS3 و PS2 را روی کنسول پلی استیشن 4 یا کامپیوتر اجرا کنید. همچنین میتوانید بیش از 300 بازی PS4 را برای کنسول PS4 دانلود کنید.
PlayStation Now راه ایده آلی برای مدیریت ویژگی سازگاری با نسخههای قبل نیست. برای اجرای این بازیها باید یک هزینه ماهیانه پرداخت کنید و هیچ یک از عناوین اصلی پلی استیشن در آن وجود ندارد. بعلاوه، استریمینگ بازیهای قدیمی جایگزین خوبی برای ویژگی سازگاری با نسخههای قدیمی نیست زیرا عناوینی که از این طریق به سیستم شما منتقل میشوند به اندازه بازیهایی که روی خود سیستم (از طریق دیسک یا دانلود) اجرا میشوند قابل اطمینان نخواهند بود در نتیجه سونی واقعاً باید به این مسئله بپردازد.
امکانات بیشتر برای بازیهای بین پلتفرمی
فرو ریختن دیوارهای مجازی که بازیکنان کنسولهای مختلف را از هم جدا میکنند، یکی از ویژگیهای مورد انتظار برای نسل جدید است. نسل فعلی کنسولها قابلیت اجرای بازی به صورت بین پلتفرمی را ندارند. در نتیجه این شرکتها بخصوص سونی نیاز به کار زیادی روی این ایده دارند.
در حال حاضر عناوینی مثل Fortnite، Rocket League، Smite و غیره این امکان را برای بازیکنان پلی استیشن 4، ایکس باکس وان و کامپیوتر فراهم کرده اند که در یک رقابت مشترک شرکت کنند. در واقع NetherRealm Studios در حال تست قابلیت اجرای بین پلتفرمی (crossplay) برای بازی Mortal Kombat 11 و کنسولهای ایکس باکس وان و پلی استیشن 4 است.
در حال حاضر قابلیت اجرای بین پلتفرمی بازیها موضوع غیرمتداولی نیست در نتیجه سونی و مایکروسافت باید در نسل جدید کنسولهای خود این موضوع را در نظر داشته باشند. به هر حال بستر بازیهای متقابل منجر به افزایش قابلیت همکاری کنسولها و رقابت بین گیمرهای کنسولهای مختلف میشود. قطعاً برای گیمرها هم خسته کننده است که برای اجرای بازیهای آنلاین به دنبال رقبایی باشند که کنسولی مشابه دارند.
اجرای رایگان بازیهای آنلاین
از آنجایی که نگه داشتن سرورهای مورد استفاده میلیونها گیمر کار سختی است، نمیتوان در این زمینه انتظار زیادی داشت. بعلاوه، تشویق مردم به اجرای بازیهای چند نفره آنلاین درآمد زیادی برای این وبسایتها ایجاد میکند.
با این حال برای عده زیادی از گیمرها پرداخت یک مبلغ ماهیانه جهت اجرای بازیهای چندنفره اقدام معقولی به نظر نمیرسد. به هر حال بازیکن هزینه اینترنت را پرداخت میکند پس چرا باید برای استفاده از پلتفرم PlayStation Plus یا Xbox Live Gold یک مبلغ اضافه (9.99 دلار در ماه) پرداخت کند؟
“ستون اصلی PS4 بازی آنلاین است. ما راههای جدید زیادی برای بازی کردن و برقراری ارتباط ایجاد کردیم که نیاز به سرمایه گذاری زیادی برای تهیه منابع لازم دارند.” یکی از نمایندگان شرکت سونی به سایت Kotaku اعلام کرد “با توجه به این هزینهها تلاش برای رایگان کردن چنین سرویسی و کاهش کیفیت آن اقدام معقولی نیست. ما تصمیم گرفتیم این طور عمل کنیم و با ادامه دریافت هزینهها خدمات خوب و باکیفیتی ارائه کنیم.”
این که PlayStation Network سرویس خوبی هست یا خیر جای بحث دارد اما قطعا نیاز به نگهداری دارد، همینطور Xbox Live Gold. قطعاً گیمرهای کنسول تمایلی به پرداخت هزینه برای سرویسی ندارند که زمانی رایگان بود. اما شرایط دنیای سرگرمیهای مدرن همین است و پرداخت هزینه اشتراک در آن یک امر الزامی محسوب میشود. با این حال، اگر یکی از سازندگان این کنسولها امکان اجرای بازیهای آنلاین را به صورت رایگان برای کاربران خود فراهم کند، یک مزیت مهم نسبت به رقبا پیدا میکند.
ارائه کردن آپشنهای بیشتری شبیه آپشنهای کامپیوتر
مهم ترین خوبی بازیهای کنسول این است که مثلاً به ندرت ممکن است ایکس بازی که بازی Timmy را اجرا میکند منابع سیستمی لازم برای اجرای بازی Forza Horizon را نداشته باشد. همین باعث میشود که تجربه بازی برای گیمرها بدون دردسر و بسیار لذت بخش باشد. اما امیدواریم توسعه دهندگان بازیها این آپشن را برای کنسول هم ایجاد کنند که تجربه ای مشابه گیمرهای کامپیوتری داشته باشند.
در نسل فعلی، مایکروسافت و سونی نسخههای مخصوص سختافزار پایه و آپگرید شده عرضه کردند که مورد دوم گرافیک پیشرفته تری دارد. در رابطه با Xbox One X و PlayStation 4 Pro توسعه دهندگان به گیمرها امکان داده اند که بین اجرای هموارتر بازی یا گرافیک بهتر گزینه دلخواهشان را انتخاب کنند. این یک اقدام خوب برای کنسولهای بازی محسوب میشود.
انتظار داریم که در نسل جدید، توسعه دهندگان امکانات بیشتری جهت انتخاب تنظیمات برای کاربران فراهم کنند. گیمرهای کامپیوتری میتوانند ویژگیهایی مثل کیفیت بافت، کیفیت انعکاس، روشنایی کلی و غیره را تنظیم کنند. پس انتظار میرود این امکانات در اختیار گیمرهای کنسول هم قرار بگیرد.
کاهش زمان بارگذاری
اگر تجربه بازی کردن عناوین AAA از نسل فعلی را داشته باشید قطعاً شما هم با چند صفحه بارگذاری مختلف روبرو شدید که برخی از آنها تا مدت زیادی کاربر را منتظر نگه میدارند. اما این مسئله ریشه در عوامل مختلف نرم افزاری، سختافزاری، برنامه نویسی و غیره دارد.
خوشبختانه مایکروسافت و سونی درایوهای حالت جامد (SSD) پرسرعتی را در کنسولهای جدید خود به کار خواهند برد همچنین پردازشگرهایی پرسرعت تر که انتظار میرود زمان بارگذاری بازیها را به میزان زیادی کاهش دهند.
برای آینده
اینها فقط چند مورد از امکاناتی بودند که انتظار داریم در نسل جدید کنسولهای بازی مشاهده کنیم. واقعیت این است که هنوز مایکروسافت و سونی اطلاعات زیادی درباره سیستمهای جدید خود منتشر نکردند پس امیدواریم که این شرکتها هم ایدههایی مشابه ایدههای ما و سایر گیمرها داشته باشند که این مسئله چند ماه آینده مشخص خواهد شد.
منبع : PCMAG